Mám takú poznámku k tancovaniu vo Viedni všeobecne. Pôvodne som ju chcel šupnúť priamo na web
tancovanie.eu, ale musel by som ju dávať do viacerých článkov – keďže robím spravidla s viacerými podnikmi v tomto meste. A musel by som to tam vždy znova a znova nahadzovať, pretože ponuka klubov vo Viedni sa pomerne často obmieňa...
Chcem v súvislosti s prácou tanečnice vo Viedni upozorniť na 2 veci.
Za prvé: tancovanie vo Viedni všeobecne je veľmi špecifické a dosť sa líši od tancovania hocikde inde na svete. A to po viacerých stránkach. Klientela vo Viedni (nakoniec rovnako ako aj národnosti majiteľov) je zložená takmer výlučne z Turkov, Albáncov, Chorvátov, Srbov, Macedóncov a pod. Len veľmi zriedka navštívi striptízový lokál v tomto meste Rakúšan či snáď nejaký cudzinec – turista. Aj zárobok sa tu pohybuje na spodných priečkach lukratívnosti, česť výnimkám. No a byty pre tanečnice vo Viedni – to je kapitola sama o sebe. Čo by sme v Bratislave označili za podúrovňový byt v tzv. pôvodnom stave, to sa vo Viedni považuje za luxus. Najmä v oblasti širokého centra mesta, kde sa prevažná väčšina klubov nachádza. Staré, historické domy a im adekvátna úroveň bytov s pikoškami ako napr. spoločné wc na chodbe či sprchovací kút v kuchyni atď.
Za druhé: Viedeň je na jednej strane ideálna destinácia na zaučenie sa do tancovania, na druhej strane by sa v niektorých prípadoch mohlo stať, že od tancovania odradí. Vysvetlím.
Prednosti tancovania vo Viedni sú:
- dobrá dostupnosť (cesta z Bratislavy trvá presne hodinu vlakom na stanicu vo Viedni, alebo niečo cez hodinu autom až priamo do ktoréhokoľvek klubu), cena spiatočného vlakového lístka je 10,- eur s tým, že platí mesiac. Navyše občas tam aj ja sám jazdím, spravidla v piatok či v sobotu večer – vtedy môžem 2 až 3 tanečnice pohodlne odviezť
- takmer vo všetkých podnikoch sú vítané aj začiatočníčky
- miesto je tu možné dostať doslova z minúty na minútu, stačí krátky overovací telefonát do klubu
Hlavne zápory tancovania vo Viedni sú:
- ako som už spomínal klientela, ktorá nie je na žiadnej extra úrovni a ani zvlášť lukratívna
- kluby sú tu malé, zafajčené a spravidla bez oficiálnej licencie, čím sa práca v nich stáva takou pololegálnou
Spravidla je Viedeň pre dievčatá dobrá škola na začiatok. Na druhej strane ale mnohé začínajúce tanečnice by si mohli o práci go-go, resp. skôr topless a strip tanečnice urobiť v tomto meste a v týchto kluboch pomerne nepriaznivú predstavu – a to by bola obrovská škoda. Práca topless tanečnice takmer všade inde na svete je o niečom úplne inom. Kluby sú krajšie, modernejšie a najmä sú to naozaj table či pole dance kluby a nie kaviarne a bary, kde sa AJ tancuje – ako je tomu vo Viedni. Klientela má iný postoj a prístup k tanečniciam a je solventnejšia. V podnikoch sa točí neporovnateľne viac peňazí a teda aj tanečnica má podstatnejšie vyššie šance odkrojiť si z tohto "koláča" výrazne väčší kus pre seba. Atď. atď.
Jednoducho na jednej strane do Viedne posielam začínajúce tanečnice rád, lebo je to fajn príležitosť zoznámiť sa s prácou topless tanečnice. Na druhej strane ale by som tam mnohé radšej neposlal vôbec a vyslal ich rovno napr. na Cyprus či do Mexika, aby sa vyhli tomu urobiť si o tomto džobe nejakú negatívnu predstavu, alebo dostať nejaké negatívne pocity. Lebo na rozdiel od Viedne, kde sa to stalo už pomerne mnohým – v takom Mexiku sa to ešte nestalo snáď ani jedinému úplne začínajúcemu dievčaťu...